SGN Group: Yhteistyöstä tärkeää tukea Venäjän-kauppaan

Tuonti- ja tukkukauppaa harjoittava perheyritys SGN Group Oy tunnetaan vahvoista kansainvälisistä merkkituotteista. Yrityksen kumppanina tuotteiden käsittelyssä, varastoinnissa ja tullauksessa toimii Nurminen Logistics. Yhtiöillä on pitkä yhteinen historia: Nurminen tuotti SGN Groupille huolintapalveluita jo 1990-luvulla, ja yhteistyö laajeni myös varastopalveluihin. 

– Nurminen Logistics on erittäin ammattitaitoinen ja luotettava kumppani. Se pitää, mitä palvelusopimukseen on kirjoitettu. Meidän ei tarvitse valvoa toimintaa, vaan voimme luottaa siihen, että kumppanimme hoitaa asiat sovitusti, toteaa SGN Groupin logistiikkajohtaja Aki Kouki

SGN Groupin tytäryhtiö Sumeko Oy tuo vapaa-ajan koneita Suomeen ja Venäjälle. Alan erityispiirre on kulkuneuvojen ja perämoottoreiden runko- ja sarjanumeroseuranta, joka vaatii logistiikkakumppanilta erityistä tarkkuutta. Jokainen laite on yksilöity eli siinä on oma runko- tai sarjanumero, jonka avulla laitteen voi rekisteröidä. Laitteen ja ilmoitetun runkonumeron on täsmättävä koko logistiikkaketjun ajan, jotta oikea laite menee oikealle asiakkaalle. 

SGN Group käyttää Nurmisen palveluja sekä Helsingin Vuosaaressa että Kotkan Mussalossa. Vuosaaren-logistiikkakeskuksen kautta kulkee moottorikelkkoja, moottoripyöriä ja mönkijöitä; Mussalossa varastoidaan Venäjälle meneviä perämoottoreita tullaamattomana. Ruplaan liittyy riskejä, mutta Nurmisen tarjoama mahdollisuus transitotavaran välivarastointiin tarjoaa SGN Groupin liiketoimintaan vakautta. Lisäksi Nurmisen kokeneet asiantuntijat hoitavat kaikki tarvittavat vientidokumentit. 

SGN Groupin vientipäällikkö Henna Kivioja tekee yhteistyötä pääasiassa Mussalon-logistiikkakeskuksen kanssa. Hän kehuu Nurminen Logisticsia erityisesti asiakkaan kuuntelemisesta ja asiakkaan lähellä olemisesta. 

– Yhteydenpito on nopeaa ja sujuvaa. Saan täsmällistä tietoa, ja tiedot toimitetaan ajallaan. Nurminen on niin iso toimija, että heillä on resurssit hoitaa isojakin varastointeja, ja he ovat hyvin joustavia. Yhteistyö kokonaisuudessaan toimii todella hyvin, Kivioja kiittää.